Elumen

LR Microsilver-sarjan jatko-osa saa vielä odottaa. Ostin muutama päivä sitten siihen kuuluvan deodorantin ja testailen sitä nyt hetken aikaa, jotta voin kertoa kokemuksistani.

Kirjoitan sen sijaan, kuinka Elumen suoraväri toimii tee-se-itse -tyylillä.

Ai mikä Elumen? Kyseessä on siis Goldwellin Elumen suoraväri, joka ei sisällä hapetetta. Väripigmentit tunkeutuvat syvälle hiuksen sisään ja siksi väri kestää isältä pojalle. Lisäksi Elumen myös hoitaa hiusta, eli (hyvin) huonokuntoisissa hiuksissa se toimii rakennepaikkaajana. Värivalikoimasta löytyy perinteisiin värikarttoihin verrattuna poikkeavia värejä, kuten vihreä, keltainen, pinkki ja turkoosi. Toki myös perinteisemmät sävyt löytyvät. Ja tosiaan: kysessä on kestoväri isolla K:lla. Mikäli päätyy Elumen-värjäykseen, esimerkiksi juuri erikoisen sävyn vuoksi, täytyy olla varma, että siitä myös tykkää.

Lähtökohta oli se, että minulla oli turkoosit Elumenilla värjätyt hiukset, värikerroksia 4-5, joten juurta lukuunottamatta värikerroksia oli paljon. Halusin vaihtaa värin siniseksi, mutta turkoosi piti saada ensin pois.

Elumenin poistaminen ei ole helppo homma, nyt sen tiedän..  Elumenilla on värinpoistoon oma return-tuote, mutta sen tehosta on ristiriitaisia mielipiteitä. Olen ymmärtänyt, että mikäli värjäyksen lopputulos ei ole miellyttävä, return käsittelyllä saadaan väriä poistettua, mikäli se tehdään välittömästi varsinaisen värjäyksen jälkeen. Myöhemmin, ja mahdollisesti useiden värikäsittelyjen jälkeen, se ei ole tehokas värinpoistaja. Pitää myös muistaa se, että return ei poista mitään muuta väriä, kuin Elumenin.

Jälkikäteen ajateltuna tämä värjäysprojekti oli sellainen, että vähemmällä vaivalla ja hiusten kunnon säästämisellä olisin selvinnyt, jos olisin aloittanut homman kampaajalta. Ehkä olisi pitänyt kokeilla ensin returnia ja sen jälkeen olisi pitänyt antaa kampaajan hoitaa vaalennus.  Mutta tämähän ei ole edes blogini idea, vaan tarkoitus on nimenomaan kertoa, mitä tapahtui, kun tein niin ja näin. Ja tässä tapahtui näin: menin kauppaan ja ostin mielestäni vahvimman blondausaineen, minkä löysin. Lopputulos oli kohtuullinen juuresta, mistä oma keskiruskea hiukseni paistoi jo muutaman sentin matkalta, mutta turkoosi Elumen oli muuttunut hyvin kauniiksi vihreäksi! Vaalennus siis tavallaan  kirkasti Elumen-värjäyksen. Vihreä väri ei ollut lainkaan huono, mutta kokonaisuus oli kaamea, koska juuresta värjäys oli vaaleankeltainen ja ihan kotona tehdyn näköinen. Enkä sitäpaitsi halunnut vihreitä hiuksia vaalealla juurella.

Ei muuta kuin bad hair day -pipo päähän ja uudestaan kauppaan. Seuraavaa vaalennusta yritin levitellä ainoastaan vihreille hiuksille, mutta hankalaa se oli. Melkein jo tunsin, kuinka hiusparkani huusivat apua kahdesta peräkkäisestä vaalennuksesta. No, onneksi minua odotti uusi Elumen-väripurkki; jospa se rakennepaikkaisi vaalennetut hiukseni.

Mutta voi surkeus. Hiuksissani oli edelleen vihreää väriä. Kolmatta kertaa en enää aikonut vaalentaa, vaan tämä saisi nyt riittää.

Annoin värin olla päässä kaksi tuntia. Lilyn sivuilta löytyi hyvä Elumen-bloggaus, jossa kerrottiin, että vaikutusaika voi olla kuinka pitkä tahansa. Värimössö päässä on hyvä liikkua suhteellisen varovaisesti, mikäli on tarvetta ylipäätään johonkin liikkua. Elumen on varsin sottaavaa sörsseliä ja värjääminen ylipäätään kannattaa ajoittaa sellaiseen ajankohtaan, ettei ainakaan seuraavana päivänä ole suuria edustustilaisuuksia. Väriä jää väkisin hiusrajaan ja päänahkassa se kestää pesukerroista riippuen viikosta jopa kahteen.



Pari tuntia myöhemmin huuhtelin värin huolellisesti pois ja pesin hiukset Elumen-shampoolla. Minulla oli myös vajaa puoli pulloa lockia, jota en ole käyttänyt joka kerta aiemmin Elumenia käyttäessä.  Mielestäni sen merkitys värin keston suhteen on mitätön  (mutta tämä on siis vain mielipiteeni, joka perustuu omiin kokemuksiini). Tällä kertaa kuitenkin laitoin sitä, koska kyseessä oli "uusi värjäys", eikä uusi värikerros.

Lopputulos pesun jälkeen oli hyvä. Väri oli sellainen, kuin olin halunnut ja sävy oli intensiivinen. Sininen niska ja muutama sininen raita kaulalla kruunasivat lopputuloksen ;-)  No, onneksi ei ollut kolmeen päivään pakko lähteä mihinkään ihmisten ilmoille.


Mutta mutta... Seuraavalla viikolla muutamien pesukertojen jälkeen huomasin, että kohdat, joissa vihreä väri oli jäänyt hiuksiin, hohtivat vihreinä. Ja tämä ei ollut ollenkaan kaunis yhdistelmä. Lisäksi vaalennetusta hiuksesta, erityisesti juuresta, väri alkoi haalistua. Kahden viikon kuluttua sininen oli valunut juuresta lähes kokonaan pois. Jäljellä oli haaleat, aavistuksen sinertävät hiukset.  Onneksi sinistä väriä oli vielä jäljellä ja värjäsin hiukset uudestaan. Tällä kertaa annoin värin vaikuttaa jopa vielä hieman edellistä pitemmän aikaa.

Netin keskustelupalstoilta löytyi selitys: Elumen ei pysy vaalennetussa hiuksessa ilman preparea. Tämä kummastutti, koska ennen turkoosia värjäystä olin joutunut vaalentamaan hiuksiani, muistaakseni kahdesti tuolloinkin. Ja turkoosi kesti moitteetta alusta saakka. TOSIN, viihdyin hetken aikaa blondina vaalennuksen ja Elumen värjäyksen välillä, joten voisiko olla mahdollista, että tuona aikana (2 viikkoa?) hiukset olisivat jotenkin toipuneet vaalennuksesta, eivätkä ne enää hylkineet Elumenia? Tämä pohdinta ei perustu mihinkään muuhun, kuin omaan kokemukseeni. Turkoosi kesti, sininen ei. Piste.

Toisen värikäsittelyn jälkeen sininenkin alkoi kestää. Vaikka uusi värjäys tuli eteen paljon suunniteltua nopeammin, en harmitellut sitä sen enempää. Väri oli entistä intensiivisempi niistäkin kohdista, joissa se oli pysynyt hyvin ja tällä kertaa se ei haalistunut viikkojen kuluessa. Uutta väritilausta tehdessäni lisäsin tilaukseen preparen, koska seuraavan kerran ryhtyessäni isompaan remonttiin (juuren vaalennus) hius näyttää vaativan sen ennen Elumenia.

Suomessa Elumenia ei myydä, kuin ammattilaisille, joten mikäli et ole sellainen, tai omaa hyviä kontakteja, täytyy värit tilata ulkomailta, esimerkiksi Saksasta. Toimitus on nopeaa ja edullista ja itse tuotteiden hinnat vähintään kohtuulliset.

EDIT: Lue tästä tuoreempi Elumen-bloggaukseni. Samassa kerron myös ihmeaineesta nimeltä Olaplex.

Kommentit

  1. Tiedätkö yhtään luotettavaa sivustoa joka näitä myisi? Esim. juuri sieltä saksan sivuilta:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi kun vastaus kesti ihan kohtuuttoman kauan. Jos Elumen-värien hankinta on sinulle vielä ajankohtaista niin kokeilepa virolaista beautymail -verkkokauppaa http://beautymail.eu/
      Sieltä löytyy kaikki Elumen-värit todella edullisesti ja lisäksi shampoot, hoitsikat ja muut aineet. Postimaksu on hieman kalliimpi kuin Saksan liikkeissä, mutta sen säästää jo muutaman purnukan ostolla. Lisäksi kyseisestä verkkokaupasta löytyy paljon muutakin kiinnostavaa, esimerkiksi tarjousseteissä on laadukkaita shampoo+hoitoainepaketteja halvalla.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit