Olaplex

Olaplex taisi tulla tutuksi mattimeikäläisille siinä vaiheessa, kun eräs Kim Kardashian muuttui tummanruskeahiuksisesta blondiksi. Hänen hiuksensa näyttivät kiiltäviltä ja terveiltä, vaikka saattoi olettaa, että perinteisillä vaalennusmenetelmillä hiukset olisivat kärsineet ja kuivuneet.

Olaplex on suhteellisen uusi tuttavuus, sillä se on kehitetty Yhdysvalloissa vasta vuonna 2014. En tiedä, milloin suomalaiset edelläkävijäkampaamot ovat ottaneet hoidon palveluvalikoimiinsa, mutta jos väitän, että vasta viime vuoden alussa, niin tuskin valehtelen paljoa. Edelleen Olaplex-hoitoja on saatavissa aika rajoitetusti, mutta sen kanssa kilpailevia hoitotuotteita käytetään jo pienemmilläkin paikkakunnilla (nimimerkillä: "Tiedustelutyötä tehnyt").

Olaplex on tuote, jonka avulla hiuksia voidaan vaalentaa vahingoittamatta hiusta. Sitä voidaan käyttää myös muiden värjäysten tai kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Lisäksi Olaplex-hoito voidaan tehdä pelkästään tehohoitona hiuksiin ilman mitään muuta käsittelyä. Olaplex korjaa hiuksen kuitukerroksen vaurioituneita rikkisiltoja ja samalla ehkäisee uusien vaurioden syntymistä. Hoito on kolmeosainen, joista kaksi ensimmäistä tehdään kampaamossa ja halutessaan asiakas voi ostaa kotihoitotuotteen, jolla jatketaan vaurioiden syntymisen ehkäisyä.

Olaplex-hoidot ovat suhteellisen kalliita, mutta siitä kirjoitetut kommentit ovat niin ylistäviä, että hinta lienee saavutetun edun väärti.

Kiinnostuin tästä tuotteesta, kun kuuluisa kummityttöni kertoi siitä minulle. Jos tämän lukijat ovat käyneet vilkaisemassa edellisiä kirjoituksiani hiusten värjäämisistä, niin lienee tullut selväksi, että vaalentaminen markettien ultrablondeilla on jättänyt jälkensä hiuksiini.

Ettei homma menisi liian helpoksi, niin avuksi otin eBayn! Jenkeistä näitä ei kannata tilata, koska postikulujen osuus on aivan tolkuton. Sitäpaitsi tulli ottaa osansa yli 22€ ostoksista, joten käytännössä Suomesta ei kannata tilata mitään EU:n ulkopuolelta silloin, kun tilaa suoraan joltain yritykseltä (ellei tuote ole sitten aivan erityisen halpa). Tein virheen tilatessani Anastasia Beverly Hillsin Contour Kitin suoraan USA:sta kyseisen firman verkkokaupasta. Hinta oli lopulta tulleineen päivineen saman verran, kuin kitin hinta Suomessa. Okei, tässäkin on poikkeuksia. Suoraan toiselta kuluttajalta ostaessa hinnan voi merkitä tulliselvitykseen edullisemmaksi ja yrittää näin kiertää tullimaksuja. Lisäksi tulli ei mitenkään pysty kontrolloimaan kaikkia paketteja, mitkä sen kautta kulkevat. Joka tapauksessa, en ole kovin innokas testaamaan, sattuisiko olemaan niin hyvä tuuri, että paketti menisi tullista läpi. EU:n alueelta tilattaessa tätä pulmaa ei ole.

No palataan Olaplexiin. Suunnistin Iso-Britannian eBay-sivuille ja hain tuotteita. Hakutuloksia pätkähti lähes 300 (nyt kokeilin, niin löytyy jo yli 300) ja joukossa oli varaa mistä valita. Enimmäkseen myynnissä oli pieniä 10 ml-20 ml näytepakkauksia, mutta joukosta löytyi myös yli puolen litran pulloja, jotka maksoivat (setissä) kolmesadan euron molemmin puolin.

Aikani pienempiä määriä selattuani tilasin setin, jossa oli 30 ml Bond Multiplier ainetta, eli vaiheen 1 hoitoainetta, 60 ml Bond Perfector ainetta (vaihe 2), sekä 30 ml kotihoitoainetta Hair Perfector. Tuotteet olivat näytepussukoissa siten, että nro 1 oli 2 x 15 ml, numero 2 oli 2 x 30 ml ja nro kolmosta 2 x 15m. Tuotteet tulivat Iso-Britanniasta ja toimitus kesti neljä päivää.

Olaplex nro 1 + nro 2 + nro 3

Nro 1 Bond Multiplier

Nro 2 Bond Perfector

Nro 3 Hair Perfector
Innoissani lähdin heti kokeilemaan tuotteita ilman vaalennusta, eli pelkkänä hoitokäsittelynä. Ohjeet otin kaurapuurokiharat.blogspot-sivuilta, täältä. Sekoitin pussillisen (15 ml) numero ykköstä noin desilitraan vettä.


Pussissa nesteen väri oli aika lähellä pissan väriä, mutta veteen sekoitettuna kokonaisuus oli lähes kirkas. Tuoksu oli sellainen "kampaamon" tuoksu; ei mikään perus hoitoaineen tuoksu.


Levitin nesteen kuiviin hiuksiini varovaisesti siten, että sitä ei mennyt hukkaan, vaan hiuksista valuvan nesteen keräsin kuppiin ja laitoin sen uudestaan päähän. Tämän annoin vaikuttaa puolisen tuntia, jonka jälkeen levitin suoraan päälle, välillä huuhtelematta tai pesemättä, Bond Perfectorin.
Jonkun ihmeen älykatkoksen vuoksi en ottanut aineesta kuvaa, mutta se näytti ihan samanlaiselta, kuin kotihoidoksi tarkoitettu Hair Perfector.

Tämän jälkeen annoin yhdistelmäseoksen vaikuttaa tunnin verran ja lopulta pesin hiukseni huolellisesti shampoolla.

Laitan tähän saman kuvan, minkä eilen kirjoittamaani tekstiin Color Mask Paintista, koska en ottanut ennen hoidon tekemistä kuvaa hiuksistani. Tämä kuva näyttää aika hyvin sen, missä kunnossa hiukseni olivat ennen Olaplex-hoitoa. Color Mask Paint oli kulunut jo lähes kokonaan pois, joten todellisuus ei ole kovin kaukana tästä kuvasta.

Ennen Olaplex-hoitoa

Hiukseni ovat aika kärsineen ja kuivan näköiset. Hoidon jälkeen ne näyttivät tältä:

Olaplex-hoidon jälkeen
Ero ennen ja jälkeen oli huomattava! Hiukseni olivat kiiltävämmät ja selvästi terveemmän tuntuiset ja näköiset hoidon jälkeen. Olaplex ei kuitenkaan ole hoitoaineen korvike, joten hiusten selvittäminen pesun jälkeen parani vain hieman. Hoitoainetta täytyy siis jatkossakin käyttää takkujen selvittämiseen.

Muutamaa päivää myöhemmin kokeilin vielä kotihoitotuotetta.

Hair Perfector
Kuvassa olevalla pullalautasella on 15 ml kotihoitotuotetta, joka on samannäköistä, kuin Bond Perfector (nro 2). Levitin sen kuiviin hiuksiin ja annoin vaikuttaa puolisen tuntia, eli kutakuinkin sen aikaa, minkä saunoin. En huomannut tämän jälkeen enää mitään uutta ja erikoista, mutta uskon ohjeisiin, eli uskon sen tukevan kokonaisuutta.

Joku saattaa ajatella, että mistä tiedän, mitä minulle pusseissa myytiin. Vastaus on: en mistään. On täysin mahdollista, että olen ostanut jotain Olaplexia vastaavaa, mutta edullisempaa tuotetta, tai jopa tavallista hoitoainetta. Olen kuitenkin itse aika varma siitä, että sain juuri sitä, mitä tilasin. Perustelen tätä niinkin naiiveilla väitteillä, kuin a) tuotteet tulivat Iso-Britanniasta, b) myyjällä oli (todella) paljon positiivisia palautteita ja c) hiuksissani tuntui selkeä muutos.

Tällaista tällä kertaa!

Kommentit

  1. Moikka. Löysimpäs tämän sivusi, kun olen ollut kiinnostunut tilaamaan ebaysta juuri näytepusseja. Mutta missä kohtaa ja mitä teit kolmos pussilla? 2 kertaa luettuani en huomannut siitä mitään mainintaa.. ja osaatko sanoa kuinka usein tuon hoidon voi tehdä tai kuinka usein olet itse tehnyt? Ja jos sitä käyttää blondaamisen kanssa mistä mainitsit niin miten se tapahtuu? Kiitos jo etukäteen jos vastaat :)

    VastaaPoista
  2. Kysyn vielä että millä hakusanalla löysit nuo kun itse löydän vsin kalliita pulloja? Tai onko sulla linkkiä tallessa?

    VastaaPoista
  3. Tervehdys! Kiitos viesteistä ja kysymyksistäsi. Sinänsä "sopivaan" aikaan otit aiheen esille, sillä tilasin juuri muutama päivä sitten eBaysta yhteen vaalennuskertaan Olaplexia, ja tuskailin aika kauan, kun britit ovat näköjään nykyisin nihkeämpiä lähettämään niitä Suomeen.. Olen tainnut kolmesti tilata ja joka kerta Iso-Britanniasta, mutta nyt en löytänyt ensimmäistäkään sieltä, joka olisi postittanut Suomeen. Tai oli yksi, mutta postikulut olivat ihan törkeät. Lopulta löysin yhden toimittajan Yhdysvalloista, ja kun nyt hain sinulle sitä myyjää, niin hän on poistanut kaikki tuotteensa myynnistä. Saa nähdä, saanko tilaustani. Mutta jos sinulla on joku kaveri, tai vaikka muutama, niin kehottaisin tilaamaan 1x100ml numero ykköstä ja 2x100 ml numero kakkosta täältä: http://www.beautymail.eu/olaplex-travel-kit-3x100ml-8900%E2%82%ACalv
    Jos tuo linkki ei toimi, niin kyseessä on Virossa toimiva Beautymail, mistä olen tilannut Elumen-värejä ja shampoota ja hoitoainetta. Näytepakkauksissa hinta on oikeasti varmaan kaksikymmentäkertainen siihen verrattuna, mitä isommissa pakkauksissa. Onhan se totta, että kerralla maksettavaa on vähemmän, mutta jos näytteissä vaikka 30 ml maksaa yli 20 € niin kannattaa ostaa vaikka kimpassa tuollaiset 100 ml pakkaukset. Ja mikäli päädyt isompien ostamiseen, niin mittaa niistä pulloista ainetta huolellisesti, sillä ihan sitä tarvitaan oikeasti vain todella pieniä määriä vaalennusaineen joukkoon
    Kysyit siitä numero kolmosen käytöstä. Se on kotihoitotuote, mitä voi käyttää suositusten mukaan vaikkapa kerran, pari viikossa. Mutta se irrottaa väriä! Eli jos tarkoituksenasi on värjätä hiukset vaalennuksen jälkeen tai jos laitat Olaplexia väriin (eli et vaalenna, vaan värjäät), niin jätä tuo kolmonen kokonaan pois ja käytä tarvittaessa jotain muita värihiuksille tarkoitettuja hoitoaineita. Vaalennetuissa hiuksissa se on varmasti oikein hyvä lisä.
    Toivottavasti sait tästä vastauksia! Ja lisääkin saa kysyä ;-) Mutta minä en ole asiantuntija, vaan ainoastaan kerron, kuinka missäkin "projektissani" on käynyt.
    Tässä vielä linkki Saara Sarvaksen blogiin, missä hän kertoo Olaplexista.
    http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/saapra-30-olaplex

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit